Cilt Yenileme

/

Cilt Yenileme

Bireyler yaş aldıkça ciltlerinde bazı değişimler fark ederler. Yaşlanmayla birlikte cilt eski sıkı ve gergin yapısını yavaş yavaş yitirir. Bunun en temel sebebi ciltteki kolajen üretiminin azalmasıdır. Bu durum özellikle kadınlar tarafından rahatsız edici bir kozmetik problem olarak görülmektedir. Günümüzde gelişen teknoloji ve tedavi yöntemleri sayesinde bu gibi cilt problemleri kolayca giderilmektedir.

Cilt Yenilemede Kullanılan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İyi bir cilt bakımı cildinizin temiz ve bakımlı olmasını sağlasa da yaşlanmanın cilt üzerinde yarattığı yoğun etkileri gidermekte yetersiz kalır. Bunun için en etkili çözümler estetik uygulamalardır. Cilt yenileme işlemleri kolajen üretimini tetikleyerek bir nevi yaşlanmanın yavaşlatılmasını sağlamaktadır.

Günümüzde en popüler cilt yenileme tedavisi lazer uygulamasıdır. Lazer ile cilt yenileme tedavisi cildin tüm katmanlarındaki iyileştirici hücreleri harekete geçirerek cilde daha canlı ve gergin bir görünüm vermektedir. Bu yöntemle bireyler olduklarından daha genç ve dinç bir yüze kavuşmaktadır.

Lazerle cilt yenileme tedavisinde kolajen üretimi desteklenerek tüm yüzde bir yenilenme ve yapılanma meydana getirilmektedir. İşlem sırasında cildin üst katmanı soyularak onarıcı hücreler hareketlenmekte ve böylelikle yaşlanma etkisiyle ortaya çıkan ince çizgiler, gözenekler, kırışıklıklar, çukurlaşmalar ve lekeler yok edilmektedir.

Cilt yenileme tedavisinde kullanılan diğer yöntemler arasında PRP ve dermapen yer almaktadır. Her iki yöntem de cilt lekelerinin giderilmesinde ve cilt beyazlatmada kullanılan cilt yenileme tedavileridir. Bu yöntemlerde lazer uygulaması gibi ciltteki kolajen dokularnın üretimini destekler ve arttırır. PRP ve dermapen tedavileri daha çok yüz, saç, el ve dekolte bölgesinde kullanılmaktadır.

Tüm bu cilt yenileme tedavileri pratik ve acısız işlemlerdir. Hastalar, uygulamadan hemen sonra günlük yaşamlarına dönebilir. Bu işlemlerden sonra dikkat edilmesi gereken birkaç şey vardır. Bunlar:

-Hastalar uygulamadan sonra ciltlerini güneşe karşı çok iyi korumalıdır. Bunun için mümkünse öğlen saatlerinde dışarıda olmamalı veya 50 faktör içeren güneş koruyucu krem tercih etmelidirler.

-İlk 48 saat aşırı terlemeye sebep olabilecek her türlü aktiviteden uzak durulmalıdır.

-Sauna, hamam ve solaryum gibi uygulamalar yasaktır.

-İlk 24, hatta 48 saat boyunca sıcak suyla duş alınmamalı, cilt hiçbir şekilde sıcak suya temas ettirilmemelidir.

Uygulama sonrası cildinizde hafif bir pembeleşme ve çok az miktarda kanama görülebilir. Bu gibi ufak yan etkiler genellikle birkaç saat içinde azalır, en fazla 3 gün içinde ise tamamen yok olur.

Cilt Yenileme İşlemleri İçin Uygun Adaylar Kimlerdir?

Ciltteki deformasyonlar 30-35 yaşından itibaren kademeli olarak kendini göstermeye başlar. Cildin yıpranmasını etkileyen tek şey yaşlanma değildir; sigara ve diğer tütün ürünleri kullanımı, stres, hava kirliliği, yer çekimi, uykusuzluk ve düzensiz yaşam gibi birçok dış etken de bu süreçte rol oynamaktadır. Cilt deformasyonları gözle görülür ve rahatsız edici bir seviyeye geldiyse cilt yenileme işlemine ihtiyaç duyulabilir. Bu işlemler özellikle 50 yaş ve üzeri hastalar arasında daha popüler olmakla birlikte daha genç yaşlarda da yapılması mümkündür.

Cilt yenileme, yalnızca ciltteki yaşlanma belirtilerini değil akne ve yara izlerini gidermekte de aktif olarak kullanılan bir yöntemdir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda cilt yenileme tedavisi için herhangi bir yaş sınırı olmadığı söylenebilir.

 

Bize Sorun!